Forum / Arşiv / Selamün Aleyküm arkadaşlar.
Pazar, 21 Eylül 2008 05:34
tunalim
Ben 58 yaşındayım. Türk siyasi tarihini 1965 yılından beri takip eden bir kişi olarak ,emin olun ülkemizi bu güne kadar iktidara gelen siyasi iradelerin,muhalefette doğruyu,iktidarda tam tersini yaptıklarını gördüm ve yaşadım.Vatanımızı parçalamaya,bağımsızlığımızı yok etmeye hangi siyasi ad altında olursa olsun,karşı çıkmayı kendime en büyük görev edindim.Vatan ve millet sevgisi kurşunlar karşısında belliolur.Bu gün ülkemizin dış ve iç güvenliğini sağlayan SİLAHLI KUVVETLER ve EMNİYET TEŞKİLATINA Allah(cc) yardımcı olması için dua etmekteyim.Genç kardeşlerim tarafsız yakın tarihimizi dikkatlice incelemeliler ve sonuçlarını sağduyularıyla değerlendirmelerini öneririm.Meydanlarda vatan millet nutukları atanlar,iktidara gelince ülkemizi dış güçlere adeta peşkeş çekmişlerdir.Şu an bakın Türkiye'nin haline,ekonomisi 400 milyar dolar borç altında,dış politikası Avrupa Birliğine bırakılmış,bağımsızlığı tehtid altında,ülkemiz parçalanmanın eşiğine getirilmiş durumda.Kendisini demokrat ve özgürlükçü sayan ,sözüm ona ülkemizi pazarlamayı kendine şiar edinenler,bir zamanlar ülkemizi işgal edip parselleyen (haydutlar birliğini)bu millete medeniyet projesi olarak yutturmaya çalışmışlardır ve hala yutturmaya bütün siyasi partiler yarış ediyorlar.Son yıllarda Türkiye'nin olmassa olmazı olarak gösterilenen ekonomide ( özelleştirmeyi)biraz geriye götürüp,günümüze gelmek istiyorum.Osmanlı devleti bilhassa Sultan Abdülmecıt devrinde küçümsenmeyecek seviyede ciddi bir sanayileşme programı uygulamıştır.Osmanlı'nın sanayileşme gayretleri 2 merhaledir.Birincisi 1839 yılıyla Kırım savaşının başladığı yıllar arasındaki devreki;devlet eliyle yapılan yatırımların ağırlıkta olduğu fabrikalaşma hareketidir.İkincisi Kırım savaşı sonrası ve bilhassa Abdülaziz devriki;bilgi ve tecrübe eksikliği,kötü idare,avrupa malları ile rekabet edememe,sanayileşme hareketi ve Kırım savaşının getirdiği yük gibi tecrübelerden sonra,devletçi sanayileşmenin terkedildiği,daha ziyade özel teşebbüsün(gayri milli unsurların)teşvik edildiği devre.Osmanlı'dan sonra ülkemizde önce devlet eliyle kalkınma,şimdide batılı güçlerin ve onların ayarlı yerli işbirlikçilerinin özelleştirme çabaları.Bu haydutlar birliği bu tezgahı OSMANLI'nın son zamanında uyguladılar ve Osmanlı'yı bitirdiler.Aynı özelleştirme tezgahını Avrupa birliğine giriş şartı koyup,Türkiye cumhuriyeti'ni bitirmek istiyorlar.Bu şanlı TÜRK milleti 2inci defa hata yapmamalıdır.Bu (haydutlar birliği)Osmanlı'nın sonunu özelleştirme teraneleriyle getirdiği gibi Türkiye'nin sonunu getiremiyeceklerdir.Bağımsız Türkiye Partisinin bilge genel başkanı Prof.Dr.Haydar Baş sayesinde bölgesinde ve dünyada en güçlü devletin,bizim devletimizin olacağına bütün kalbimle inanıyorum.Yüce ATATÜRK'ünde belirttiği gibi ülkemizi muasır milletler seviyesi üzerine çıkartmak bizlerin en temel görevi olmalıdır..Saygılarımla..
TUNALIM...
Yorumlar 1
Prof Dr Haydar BAŞ Sahibi (Cuma, 26 Eylül 2008 21:26)
TEŞEKKÜRLER
www.milliekonomimodeli.com
Yorum yaz: